top of page

Vad menas med Mindbody ?

Mindbody hänvisar till det täta samspelet mellan hjärna och kropp. Där kroppen kan skicka signaler till hjärnan, men hjärnan också kan skicka signaler till kroppen. Hjärnan kan skapa fysiska sensationer i kroppen.
 

Mindbodysymtom är i korta drag symtom som kommer av att hjärnan är i för hög beredskap. När den är det skapar den sensationer och symtom för att varna dig och för att hindra dig att agera "fel".
 

För att förstå varför hjärnan gör så här behöver vi påminna oss om att våra hjärnor är anpassade till att leva på savannen, där det fanns livshotande faror som vi hela tiden måste ha koll på. Vi hade dock även ett lugn under stora delar av dygnet, utan distraktion, då både hjärnan och kroppen fick återhämta sig.
 

Vi är anpassade för att snabbt fly eller stanna och kämpa för livet. Om vi sen lyckas avvärja hotet så kan vi gå ner i återhämtande vila, både fysiskt och mentalt. Få lugn och ro.
 

I dagens samhälle kan vår hjärna dock vara i hög beredskap under en ganska stor del av dagen. Ibland konstant. Att vår hjärna kan fastna i för hög beredskap kan ha en mängd orsaker. Ofta är det en kombination av flera:
 

- Nedtryckta känslor, obearbetade trauman, personlighetsdrag.

- Fysiska händelser som olyckor, infektioner, mediciner, sjukdom.

- Viktiga negativa eller positiva (!) händelser som giftermål, skilsmässa, flytt, graviditet, dödsfalll eller förändring i jobbsituation.

Det är helt normalt att få stresspåslag vid stora händelser, kanske får vi svårt att sova när vi går igenom en skilsmässa, men dessa symtom försvinner normalt sett när det lugnat ned sig.

I denna video förklarar jag Mindbody på 3 minuter

Men om vi har mycket obearbetade känslor från vår barndom, som vi fortsätter att trycka undan som vuxen, byter jobb och kort därefter går igenom en skilsmässa så kan det helt enkelt blir för mycket för ditt nervsystem att hantera.
 

Till slut rinner bägaren över och din hjärna hamnar i för hög beredskap. Den kommer då att misstolka ofarliga saker, som en viss typ av mat eller kroppsrörelse, som farliga och skapar därför sensationer och symtom för att varna dig.
 

När du väl fått symtom försöker du fixa dem och oroar dig, vilket stressar hjärnan ännu mer och den skickar fler eller starkare symtom för att varna dig tydligare.
 

Nu har det blivit en programmering.
 

Symtomen är fysiska och verkliga men kommer inte av en strukturell skada.

Mina tjänster

Kurser
Personlig coaching
Föreläsningar
Services
Testimonials

Kundomdömen

Maria

"Jag är otroligt glad att jag har gått denna kurs. Den har hjälpt mig att vända på mitt mående och jag gör saker som jag inte har klarat på flera år. Jag kommer att fortsätta att jobba på det här sättet, och nu tror jag verkligen att jag en dag kommer att bli helt fri från mina symtom"

Emma

"Mindbody metoden, har hjälpt mig att skifta Mindset och ta stora kliv framåt i min resa att läka ME! Kursen har ett enkelt och konkret upplägg, vilket har gjort det lätt att följa trots låg energi. Malin är en personlig, kunnig och närvarande guide på resan. Jag är väldigt tacksam och glad att jag hittade hit."

Sandra

"Denna kurs har givit mig många bra verktyg till tillfrisknande. Den är på en nivå som är lättförståelig och Malin är pedagogisk i sitt ledarskap" 

Contact
bottom of page